Studenterboghandelen

Køb af e-bøger

E-bøger der er downloaded, kan desværre ikke annulleres, så vær sikker på du har gjort det rigtige køb inden du downloader bogen.
 
E-bogstitler der kan købes via www.studenterboghandel.dk er beskyttet med Adobe DRM.
 
Hvad betyder dette?:
Hvis du skal gøre brug af mobiliteten (at kunne flytte/læse din ebog på flere medier - som tablets, stationære, bærbare (se undtagelser nedenfor)) skal du før du åbner din ebog, downloade og registrere dig hos Adobe - altså oprette et DRM login - dette gøres på denne side. (ID kan også oprettes efter at have downloadet softwaren som findes her - altså fra selve programmet).
 
Skal jeg bruge Adobes e-læser?
Nej. Men du skal oprette et ID på ovenstående link. Der findes e-læser software/apps som kan logge ind via dit Adobe Digital Edition ID. Vi kan ikke garantere at det/de programmer/apps du vælger at bruge kan læse formattet. Det sikreste, hvis du føler dig usikker, er at bruge Adobe DRM programmet.
 
Kan jeg læse e-bøgerne på min MAC?
Ja. Adobes program eksisterer også til MAC. Vær opmærksom på at ebøgerne ikke kan indlæses i iBooks. iBooks er kodet til at håndtere bøger købt igennem iTunes - Apple blokkerer for brugen af andre formater/leverandører.
 
Og på windows?
Vejledning til windows
 
Hvad med min Android/iOS (ipad/iphone) Der findes et hav af alternative e-bogslæsere og apps der kan kobles sammen med Adobes DRM. En af de mest brugte til f.eks. iOS er Bluefire, som også findes til Android (ellers kan man eks. bruge Aldiko, som også kan sammenkobles med Adobes DRM). (se eks. på Bluefire nedenfor)
 
Liste over alternative e-læsere/apps
 
Kan jeg frit have en kopi på min tablet, min smartphone og laptop/desktop?
Det afhænger af det enkelte forlags politik mht til dette.
 
Kan vi dele en e-bog imellem flere brugere?
Nej. Antal kopieringer betyder antal kopier under eet ID, ikke blandt flere brugere.
 
Kan jeg printe min e-bog?
Ligesom antal kopier på tværs af devices afhænger dette af det enkelt forlag.
 
Kan jeg markere og kopiere tekst fra min ebog?
Igen afhænger dette af det enkelt forlags politik. Det er meget almindeligt at dette ikke kan lade sig gøre, men flere og flere forlag understøtter det efterhånden.
 
Hvad gør jeg hvis jeg har problemer?
* Hvis jeg ikke kan åbne min e-bog? I din email med download linket er et link til support - brug denne - Studenterboghandelen formidler salget af bøgerne, support håndteres af vores e-bogsleverandør.
* Hvis jeg ikke har fået min e-bog leveret? Tjek din spamfolder/junk mail. Hvis den ikke er der, kontakt Studenterboghandelen på email (husk at oplyse ordrenr).

 
Eks. på opsætning af Bluefire til Adobes DRM ID
Bluefire kan hentes via Apple's App shop (til iOS)/ Google play (til Android). App'n kan indstilles på flere måder der gør det nemmere at tilpasse til den enkelte brugers præferencer.
 
1. download og installer app'en på din enhed. Bemærk: Du skal stadig oprette et DRM ID hos Adobe (se ovenfor).
2. Åbn Bluefire Reader App'en og vælg 'info' nederst i menuen. Nu får du en side hvor du kan autoriserer Bluefire Reader med dit Adobe ID. Husk at bruge samme brugernavn og password som du valgte til dig Adobe DRM ID da du oprettede det. (Bemærk: denne fremgangsmåde - menuers navne etc. kan variere fra app til app og fra udgave til udgave af Bluefire Reader App).
 
Kan jeg downloade min e-bog igen?
Kort og godt: nej.
 
Du kan kopiere din downloadede fil til en ny enhed og åbne den igen med samme Adobe DRM ID som du brugte første gang.
 
Kan jeg dele min ebog med andre?
Nej. Hvis der står f.eks. 10 copy operations ved en ebog, så betyder det du har mulighed for at lave kopier til dine egne devices/computere som alle er tilkyttet dit AdobeDRM login.
 
Bør jeg have en back-up af mine e-bøger?
En gammel IT joke lyder: Rigtige mænd tager ikke back-up. De græder.
 
Så med andre ord, ja, som med så meget andet IT, er det en god ide at lave back-up af e-bogsfiler. Du kan evt. bruge en af de mange online opbevaringssites til dette. Så gør dig selv den tjeneste og kopier dine e-bogsfiler og hav dem som back-up hvis der sker noget med dine enheder.
 
Eks: Dropbox, ASUS webstorage og Google Drive. Mange af disse sites har app's til både iPhone og Android som gør livet lidt lettere på farten.
 
Generel e-bogs vejledning kan findes her